1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakanlık harekete geçti: Eski tip POS cihazı kullananlara ceza

Bakanlık harekete geçti: Eski tip POS cihazı kullananlara ceza

featured
service

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, banka kartıyla yapılan ödemelerde slip ve fişi birleştirerek tek bir belge düzenliyor. Bu sayede, seyyar EFT-POS cihazları üzerinden yapılan tahsilatların kayıt dışında kalması, mevzuata aykırı borç para verilmesi veya fişlerin yanlış kişiler adına düzenlenmesi gibi durumların önüne geçiliyor.

Bu düzenlemeye uymayan mükelleflere ağır cezalar uygulanacak. Yasaklı seyyar POS cihazlarını kullanan mükelleflere her bir tespit için 20 bin TL’ye kadar ceza kesilirken, bu cihazları mükelleflerden geri almayan banka ve ödeme kuruluşlarına ise 200 bin TL ceza uygulanacak. Ayrıca, yeni nesil cihazlar üzerinden banka kartıyla ödeme kabul etmeyen mükelleflere de yine her bir tespit için ayrı ayrı ceza kesilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kararın kayıt dışıyla mücadelede önemli bir adım olduğunu belirterek, “Hatalı POS cihazlarının kullanımına son verilmesi, mükelleflerden bu cihazların alınması ve bunlar yerine yeni nesil ödeme kaydedici cihazların verilmesi kayıt dışıyla mücadele açısından önem taşıyor. Bu değişimi yapmayan mükellefler ile banka ve ödeme kuruluşlarına ceza kesilecek. Bakanlığımız, perakende ticaretteki kayıt dışılıkla mücadele konusundaki çalışmalarına kararlıkla ve ara vermeden devam ediyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlık harekete geçti: Eski tip POS cihazı kullananlara ceza
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz