1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Banka ATM’lerinde bu şifreleri kullanmak yasaklanıyor! BDDK’den radikal karar

Banka ATM’lerinde bu şifreleri kullanmak yasaklanıyor! BDDK’den radikal karar

featured
service

Paramedya’da yer alan habere göre, tahmin edilmesi kolay şifreler, yakın zamanda ATM’lerde kullanılamayacak. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, doğum tarihleri, il plaka kodları ve futbol takımlarının kuruluş tarihleri gibi basit şifreler yasaklanacak.

BDDK, yeni düzenlemeyle bankacılık güvenliği konusunda ciddi bir iyileşme hedefliyor. Özellikle milyonlarca ATM kullanıcısı, belirlenen yasaklı şifrelerden birini kullanıyorsa, şifrelerini değiştirmek zorunda kalacak.

BDDK, bankalar aracılığıyla müşterilere yönelik bir bilgilendirme sürecini başlatacak. Bankalar, müşterilerine daha güvenli şifre oluşturmaları konusunda rehberlik sağlayacak.

Ayrıca, tahmin edilmesi kolay şifre kullananlar, ATM’den işlem yaparken zorunlu olarak şifrelerini değiştirmek durumunda kalacaklar. Yeni düzenlemenin kısa süre içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

BDDK yetkilileri, bu düzenlemenin temel amacının, müşteri bilgilerinin daha güvenli bir şekilde korunmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Özellikle son yıllarda yaşanan dolandırıcılık vakalarının artmasıyla birlikte, banka müşterilerinin güvenliğini artırmaya yönelik adımların önem kazandığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Banka ATM’lerinde bu şifreleri kullanmak yasaklanıyor! BDDK’den radikal karar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz