1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde beş yıl sonra bir ilk

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde beş yıl sonra bir ilk

featured
service

Bu verilerle birlikte, mevduat faizleri Aralık 2022’den sonra ilk defa TÜFE’ye göre pozitif reel getiri sağlamış oldu. Ayrıca, Haziran 2019’dan bu yana ilk kez yüzde 1’in üzerinde reel getiri elde edildiği kaydedildi.

Sözcü’nün haberine göre; mevduat faizlerinde nominal olarak da önemli artışlar görüldü. Haziran ayında aylık nominal mevduat faizi yüzde 3,29 ile Mayıs 2003’ten bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, 3 aylık nominal getiri yüzde 11,15 ile Ocak 2003’ten beri en yüksek düzeyde gerçekleşti.

Ancak, TÜFE’ye göre 3 aylık reel getiride Haziran ayında yüzde 2,54 seviyesine ulaşarak Eylül 2019’dan sonra ilk kez yüzde 2’nin üzerine çıktı. Mevduat faizi, enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Eylül 2021’den beri ilk kez pozitif bölgeye geçmiş oldu.

Yatırım araçlarına göre değerlendirildiğinde ise, Haziran ayında enflasyon endeksleriyle indirgendiğinde, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,87 ile reel getiri sağlarken; Amerikan Doları yüzde 0,37, Euro yüzde 0,77, BIST 100 endeksi yüzde 1,41 ve külçe altın yüzde 1,53 oranlarında yatırımcısına kayıplar yaşattı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak gerçekleşirken, bu rakamlar İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Ekonomi ve Araştırma Grubu (ENAG) verilerinden farklılık gösterdi. İTO’ya göre İstanbul’da aylık enflasyon yüzde 3,42, yıllık enflasyon yüzde 82,14 olarak hesaplandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde beş yıl sonra bir ilk
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz