1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bankalara akın ettiler! Mevduat faizinde parası olan çekip bunu alıyor: Fiyatlar ilk kez bu kadar düştü

Bankalara akın ettiler! Mevduat faizinde parası olan çekip bunu alıyor: Fiyatlar ilk kez bu kadar düştü

featured
service

İstanbul’da her yıl yaklaşık 150.000 konut üretilmesi gerekirken, bu rakamın şu anda 100.000’li seviyelere indiği belirtiliyor. İncehasan, konut sahipliği oranının da yüzde 60’lardan yüzde 50’lere düştüğüne dikkat çekerek, “Satışlardaki durgunlukla birlikte konut arzında bir yavaşlama oldu. Birçok yatırımcı da yatırımlarını erteledi,” dedi.

Onur İncehasan, son iki aydır enflasyonun ciddi şekilde gerilediğini ve faiz politikasının temel amacının enflasyonu düşürmek olduğunu vurguladı. Gazetecilerin, “Mevduat faizinden konuta dönüş başladı mı?” sorusuna yanıt veren İncehasan, “Yavaş yavaş başladı diyebilirim. Yatırımcılar açısından şu anda konut almak için çok iyi bir dönem. Konut almak için bugün yarından daha avantajlı olacaktır,” şeklinde konuştu.

Konut fiyatlarındaki mevcut durumu değerlendiren İncehasan, “Kesinlikle… Fiyatlarda bir gerileme olacağını düşünmüyorum,” ifadelerini kullandı. Arsa, işçilik, finansman ve yüklenici maliyetlerindeki artışların fiyatların sabit kalmasına neden olduğunu belirten İncehasan, “Şu anki fiyatların iyi fiyatlar olduğunu söyleyebilirim,” dedi. Ayrıca, fiyatların geçen yıldan bu yana yüzde 60-70 oranında arttığına da dikkat çekti.

yeni-proje-38.jpg

Vakıf GYO Genel Müdürü, konutta arz eksikliğinin kira fiyatlarında artışa yol açtığını ifade etti. İncehasan, “Ekonomik beklentilerin iyileşmesiyle, faizlere de bir düşüş öngörümüz var. 2025 yılında daha cazip rakamlar bekliyoruz,” diyerek, finansmana erişimin kolaylaşmasıyla konuta ilginin artacağını düşündüğünü belirtti.

Vakıf GYO olarak tamamlanan projeler hakkında bilgi veren İncehasan, Cubs Ankara ve Tablo Adalar projelerinin stokları hakkında bilgi verdi. İzmir projesinin ise 2025 yılında ihale edilerek satışa çıkarılmasının planlandığını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bankalara akın ettiler! Mevduat faizinde parası olan çekip bunu alıyor: Fiyatlar ilk kez bu kadar düştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz