1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bankalarda ATM limitleri değişiyor

Bankalarda ATM limitleri değişiyor

featured
service

Yüksek enflasyon etkisiyle Türkiye’de kurbanlık fiyatları minimum 15 bin lira seviyelerine yükseldi. Bu durum, ödemelerini yapmak isteyen kişilerin banka para çekim limitleriyle karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Halk TV’nin haberine göre, birçok banka günlük ATM para çekim limitini 10 bin lira olarak belirledi. Ancak kurbanlık alımı için ödeme yapmak isteyenler, bu limitin üzerindeki miktarlar için ek komisyon bedelleri ödemek zorunda kaldı.

Bankalar, ATM’lerdeki nakit para talebini karşılamakta zorlandı ve en büyük banknotları 200 lira olarak sunmaları nedeniyle fiziki para talebini tam olarak karşılayamadı.

Bu soruna çözüm olarak, bankalar 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatma kararı aldı ve bu alanları 200 liralık banknotlar için ayırdı. Ancak, bu düzenlemeler nakit sıkıntısını tamamen ortadan kaldırmadı.

Bayramın ardından bazı özel bankalar, günlük para çekme limitini 20 bin liraya yükseltmeyi planlıyor. Şu anda günlük para çekme limitini 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar da bu sınırı yüzde 100 artırarak 15 bin liraya çıkaracak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bankalarda ATM limitleri değişiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz