1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bankalardan IBAN, EFT, Havale ve FAST İşlemlerinde Yeni Dönem: Artık Böyle Yapılacak

Bankalardan IBAN, EFT, Havale ve FAST İşlemlerinde Yeni Dönem: Artık Böyle Yapılacak

featured
service

Mobil bankacılık kullanan müşteriler, para gönderme butonunun yanında artık “Ödeme İste” butonunu da görebilecekler. Bu yeni özellik sayesinde, borçlu olan kişilerden FAST ödeme talebi almak mümkün hale geldi. Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, alacaklılar, borçlularına ödeme isteği gönderebilecek ve bu talep üzerine borçlu, kendisine iletilen bildirimi onayladığında ödeme işlemi tamamlanacak.

Yeni sistem, para transferlerinde önemli bir değişikliği de beraberinde getiriyor. Artık ödeme işlemleri alacaklı tarafından başlatılabilecek, bu da özellikle ev sahibi-kiracı ilişkilerinde ve uzakta eğitim gören öğrencilerin ebeveynlerinden para talep etme süreçlerinde büyük kolaylık sağlayacak.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Merkez Bankası işbirliğiyle geliştirilen “Ödeme İste” uygulaması, vatandaşların acil para ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla devreye alındı. Bu yeni uygulama sayesinde, alıcılar FAST veya Havale yöntemleriyle ödeme talep edebilecek ve borçlu tarafın onayı ile ödeme anında alıcının hesabına geçecek. Sistemin, para transferlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılmasını sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bankalardan IBAN, EFT, Havale ve FAST İşlemlerinde Yeni Dönem: Artık Böyle Yapılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz