1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Başkan Fatih Karahan net konuştu: ”Türk Lirası değer kazanacak!”

Başkan Fatih Karahan net konuştu: ”Türk Lirası değer kazanacak!”

featured
service

Başkan Karahan, enflasyonla ilgili beklentilerini dile getirirken, “Enflasyonun Mayıs’ta yüzde 75 ile zirveye ulaşmasını bekliyoruz. Manşet enflasyonda Haziran ayı itibarıyla ciddi bir gerileme bekliyoruz. Aylık bazda enflasyon trendinin aşağı doğru gelmesini bekliyoruz” dedi. Sıkı para politikasının devam ettirileceğini vurgulayan Karahan, bu politikanın bankacılık sektörü üzerinde olumlu etkiler yaratacağını ifade etti.

Karahan, bankacılık sektörünün dezenflasyon sürecinden en fazla fayda sağlayan sektör olacağını belirtti. “Normalleşme gerçekleştikçe bankaların bilançolarını yönetmelerinde daha fazla yük üstlenmeleri gerekecek” diyen Karahan, bankacılık sisteminde TL mevduatının payının 2023 yılı Ağustos ayındaki yüzde 31 seviyesinden yüzde 45 seviyesine kadar yükseldiğini kaydetti.

Başkan Karahan, sıkılaşmanın bankacılık sektörüne faydalı olacağını düşündüklerini ve yüksek enflasyon ortamına rağmen bankacılık sektörünün kârlılığını devam ettirdiğini söyledi. “Yaptığımız düzenlemeler, fazla TL likiditesinin sterilize edilmesine, TL mevduata geçişin desteklenmesine ve aşırı kredi büyümesinin önlenmesine imkân sağlayacak” dedi.

Katılım bankacılığının büyümesi için daha fazla alan olduğunu belirten Karahan, bu büyümenin Türkiye ekonomisi üzerinde olumlu etkiler yarattığını ifade etti. Karahan, katılım bankacılığının genişlemesinin ekonomik dengelere ve finansal sisteme katkı sağlayacağını vurguladı.

Karahan, ülkeler arası yerel para cinsi ile yapılan ticaretin kısıtlı olmasının ekonomileri şoklara karşı kırılgan hale getirdiğini belirtti. Bu nedenle, yerel para birimlerinin kullanımının artırılmasının önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Fatih Karahan net konuştu: ”Türk Lirası değer kazanacak!”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz