1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Batı Akdeniz İhracatında 1,7 Milyar Dolar Eşiği

Batı Akdeniz İhracatında 1,7 Milyar Dolar Eşiği

service

Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), 8 aylık dönemde 1 milyar 765 milyon 224 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ağustos ayında 204 milyon 633 bin dolarlık dış ticaret yapıldığını bildirdi. Ayrıca, geçen yılın ağustos ayına kıyasla %4,42’lik bir artış yaşandığını vurguladı.

Ağustos ayında yapılan ihracatda en büyük pay maden ve metaller sektöründen geldi; bu sektörden 44 milyon 359 bin 53 dolarlık işlem gerçekleştirildi. Çavuşoğlu, bunun ardından yaş meyve, sebze ve ağaç mamulleri ile orman ürünlerinin yer aldığını belirtti.

En büyük ihracatın yapıldığı ülke ağustosta Çin olurken, yılın ilk 8 ayında en çok ihracatın yapıldığı ülke ise Almanya oldu.

Çavuşoğlu, bölgenin ihracatında geçen yıla oranla bir miktar artış sağlandığını belirterek, “Ocak-ağustos dönemindeki ihracatımız %1,42’lik bir artışla 1 milyar 765 milyon 224 bin dolara ulaştı. Ancak, bağlı bulunduğumuz coğrafyadaki savaşlar, siyasi sorunlar ve yüksek maliyetler, dış ticaretimizi zorlaştırıyor. Dileriz ki, bu tür sorunlar sona erer ve ülkemizin ekonomik durumu iyileşir,” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Batı Akdeniz İhracatında 1,7 Milyar Dolar Eşiği
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz