Bayramda çalışan milyonları ilgilendiriyor! Uzman isim açıkladı: Mesai ücreti bu şekilde hesaplanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı meslek gruplarında çalışan kişilerin bayram tatilleri veya hafta sonları iş gereğince çalışma zorunluluğu bulunuyor. Uzun bayram tatilleri ve hafta sonları da dahil olmak üzere 1-2 Günlük çalışma süreleri genellikle tatil ilan edilmektedir. Ancak tüm buna rağmen çalışma zorunluluğu bulunan meslek grupları bu süreç içerisinde de çalışmalarına devam ediyor.

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ve bu süreç içerisinde çalışan işçilere ödenecek ücretle ilgili haklar 4857 sayılı İş Kanunu’nda belirlenmiş durumda. Uygulama doğrultusunda ulusal bayram ve genel tatil günlerinde ve bu günlerde çalışanlara ödenecek ücret bazı iş yerleri tarafından yanlış uygulanmaktadır.

Ramazan Bayramı tatili 3.5 gün olmakla birlikte kamu çalışanları için bayram öncesi 1.5 gün idare izinli sayıldı. Bu doğrultuda Bayram izni kamu çalışanları için 9 güne kadar uzatıldı.

para-hesap.jpg

Ulusal bayram günlerinde çalışmayan işçiler ise normal çalışma gününde ücret ödemesi almaktadır. Bu kapsamda işverenlerin ve çalışanların kafa karışıklığına neden olan yanlış uygulamalar bulunuyor. İşverenler ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışacak işçiden yazılı onay almak durumunda kalmaktadır. İşveren işçiden yazılı olay almadan işçiyi çalıştıramaz.

para-hesap-1.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bayramda çalışan milyonları ilgilendiriyor! Uzman isim açıkladı: Mesai ücreti bu şekilde hesaplanıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz