1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BDDK Başkan Yardımcısına bankalardan takı yağdı: Denetlediği müdürleri düğününe çağırdı

BDDK Başkan Yardımcısına bankalardan takı yağdı: Denetlediği müdürleri düğününe çağırdı

featured
service

Düğünde en dikkat çeken detay ise takı merasimi oldu. Soykan’ın belirttiği gibi, yöneticiler önceden bir araya gelerek takılacak altın miktarını belirledi. Saatler süren takı merasimi sırasında katılımcılar dans etmeden ve eğlenmeden sadece takı taktı.

Eskiden BDDK görevlilerinin denetledikleri şirketlerle çok mesafeli ilişki kurduklarına işaret eden Soykan, şunları kaydetti:

“Finans kuruluşları, devlet adına kendilerini denetleyen kişinin düğününe gitmek dışında bir seçeneklerinin olmadığını düşündü. Ama takı konusunda karar vermek zordu. Şirketlerin yöneticileri, BDDK Başkan Yardımcısı’na takılacak takıyı belirlemek için toplantılar yaptı. Bir rivayete göre; rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma yaptılar. Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi.”

Düğüne davetsiz misafir olarak gittiğini belirterek Timur Soykan düğünden şu bilgileri aktardı:

“Otele girip asansör ile Bosphorus Balo Salonu’na indiğimde çok farklı bir manzara ile karşılaştım. Asansörlerin çıkışından itibaren geniş holü 100’e yakın çelenk kaplamıştı. Neredeyse tüm bankalar, factoring şirketleri, ödeme kuruşları, varlık yönetim şirketleri çelenk göndermişti. Bosphorus Balo Salonu’nun girişindeki holü bu çelenkler kuşatmıştı. Görevliler, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun gönderdiği çelenge düğün salonun girişinde yer açmak için uğraşıyordu. Çelenkler gelmeye devam ediyordu. Finans sektörü dışında MHP yöneticilerinden gelen çok sayıda çelenk dikkat çekiyordu. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın MHP’li olduğu anlaşılıyordu.

Alkollü içecek servisi yoktu, meyve suyu servis edilirken masalarda çerez ve cipsler vardı.

Halen Bosphorus Balo Salonu’na açılan devasa kapıların arkasındaki ortamı bilmiyordum ve orada çekim yapıp yapamayacağım konusunda endişeliydim. Bu sırada MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan geldi ve doğrudan düğün salonuna girdi.

Düğüne eski İçişleri Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu geldi. Celal Adan ve MHP’li isimlerin oturduğu lobiye geçti.

Nikâh merasiminde damadın siyasi gücü ve cüretkârlığının kaynağı sahne aldı. Nikâh şahitleri davet edildi: TBMM Başkanvekili, MHP’li İstanbul Milletvekili Celal Adan, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Zafer Osman Ağaoğlu, MHP MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy. Nikâhı kıymak için ise MHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut gelmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BDDK Başkan Yardımcısına bankalardan takı yağdı: Denetlediği müdürleri düğününe çağırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz