1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bedavaya arsa sahibi olabilirsiniz! Hızlı olan en iyi yerden bedava arsayı kapacak

Bedavaya arsa sahibi olabilirsiniz! Hızlı olan en iyi yerden bedava arsayı kapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’da, demografik canlanmayı teşvik etmek amacıyla, bazı eyaletlerde yerleşimi artırmak için arazi dağıtımı yapılıyor. Business Insider gibi önde gelen yayın organları, çeşitli eyaletlerde bu tür teşviklerin uygulamaya konulduğunu duyurdu ve bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilecek bölgeleri belirledi.

Bu yeni uygulama çerçevesinde, seçilen eyaletlerde vatandaşlara maliyetsiz araziler tahsis ediliyor ve bu arazilere ev inşa etme şartı getiriliyor. Diğer yandan, bazı bölgeler yeni gelenlere nakit olarak 10 bin dolar sunuyor veya çocuk bakım desteği gibi teşviklerle nüfus artışını hedefliyor. Ayrıca, ücretsiz verilen arazilerde inşaat için düşük maliyetli krediler ve diğer finansal avantajlar da sağlanıyor.

Orta Batı’daki düşük nüfuslu kasabalarda, nüfusu artırmak için benzersiz yöntemler uygulanıyor.

ELWOOD, NEBRASKA

Elwood, Nebraska’daki yerel ticaret odası, yaklaşık 1150 metrekare büyüklüğünde arsaları bedelsiz olarak sunuyor. Bu arsaları alacak bireylerin, arazi üzerine bir ev inşa etmeleri ve bu evde ikamet etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Arsayı talep edenlerden 500 dolarlık bir depozito alınıyor ve ev tamamlandığında bu tutar geri ödeniyor. Ayrıca, inşaat sürecinde maliyetleri hafifletmek için çeşitli finansal destekler de sunuluyor.

LINCOLN, KANSAS

Lincoln, Kansas’ta, nüfusu 1200 olan bu kasabada, ev inşa etme koşuluyla arsa dağıtımı yapılıyor. Yetkililer, tek katlı bağımsız evler için en az 130 metrekare büyüklüğünde olması gerektiğini, iki katlı evler içinse bu minimum metrekarenin daha fazla olacağını belirtiyor.

MANILLA, IOWA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bedavaya arsa sahibi olabilirsiniz! Hızlı olan en iyi yerden bedava arsayı kapacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz