1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Beklenen Hasat Başladı: Macunundan Sirkesine Her Şeyi Yapılıyor, Kilosu 200 Liradan Satılıyor

Beklenen Hasat Başladı: Macunundan Sirkesine Her Şeyi Yapılıyor, Kilosu 200 Liradan Satılıyor

featured
service

İLK HASAT BAŞLADI

Hasada katılan Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Gül ve İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, çiftçilere bol kazançlı bir sezon diledi. Alıç meyvesinin bölge halkı ve tarım açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Gül, üretimin büyük önem taşıdığını belirtti. Çiftçi Abdülkerim Kahlar ise alıç meyvesinin lezzet ve aromasının bu yıl oldukça iyi olduğunu belirtti.

Hatay’ın Belen ilçesinde sonbahar mevsimiyle birlikte alıç hasadı büyük bir heyecanla yapılıyor. Çiftçi Abdülkerim Kahlar’ın Benlidere Mahallesi’ndeki tarlasında sezonun ilk alıç hasadı gerçekleşti. Dalından özenle toplanan alıçlar, sandıklara yerleştirilip kamyonetlere yüklenerek ilçe haline götürülüyor. Bölgede önemli bir tarımsal ürün olan alıç, sağlığa faydalarıyla da oldukça talep görüyor.

ALIÇ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen alıç meyvesi ,taşıdığı anti-inflamatuar özellikleriyle de sağlık açısından büyük önem taşıyor. Diyabet, astım ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterdiği bilinir. Ayrıca, daralmış kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürdüğü için yüksek tansiyon hastaları tarafından da tedaviye destek amacıyla tüketilebilir. Marmelat, reçel, sirke ve macun gibi çeşitli formlarda tüketilen alıç, doğal bir şifa kaynağı olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beklenen Hasat Başladı: Macunundan Sirkesine Her Şeyi Yapılıyor, Kilosu 200 Liradan Satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz