1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Beyaz eşya satışları artış gösterdi: Tüketici alım gücünü korumalı!

Beyaz eşya satışları artış gösterdi: Tüketici alım gücünü korumalı!

featured
service

Küresel pazarlardaki daralma nedeniyle son 2 yıldır ihracatın düşüş eğiliminde olduğunu belirten Sığın, “İç satışlardaki büyümeye rağmen, ihracattaki daralma nedeniyle 2023’te toplam pazarda yüzde 4,5 küçülme kaydettik. Sektörümüz bugüne kadar kapasite kullanımı ve istihdamda herhangi bir kayıp yaşamadı ancak ülkemizde ihracatı zora sokacak politikaların bu tabloyu riske atmasından endişe duyuyoruz” dedi.

Küçük ev aletleri ve beyaz eşya kategorisinde en çok satılan ürünler şaşırttı!

Haziran ayında geçen yıla göre iç satışlarda yüzde 20’lik bir azalma olduğunu ifade eden Sığın, bu durumu kısmen bayram etkisine bağladı. “Son 3 ayda iç satışlarımızda ciddi bir yavaşlama var. Bu yılın ilk 3 ayında ortalama yüzde 28 olan iç pazar büyümesi, son 3 ayda ortalama eksi yüzde 5 seviyesine düştü,” dedi.

Sığın, yüksek sezon olmasına rağmen iç pazar büyümesindeki yavaşlama ve ihracattaki düşüş trendinin üretim ve istihdam için risk oluşturduğunu belirtti. “Haziranda ihracat ve iç satışlardan oluşan toplam pazar büyüklüğümüzde karşılaştığımız yüzde 10 küçülmenin üretimde kalıcı hale gelerek istihdamı etkileme olasılığından endişe ediyoruz,” dedi.

Beyaz eşyada vatandaş ikinci el ürünü tercih ediyor: Ulus İtfaiye Meydanı hareketli

Sığın, enflasyonun bir an evvel düşmesini beklediklerini belirtti. “Tüketicilerin artık ürünle ilgili olmayan maliyetler dışında kalan finansal maliyetlere bu kadar katlanmak zorunda kalmaması gerekiyor,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Beyaz eşya satışları artış gösterdi: Tüketici alım gücünü korumalı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz