1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Biden çekildi, piyasa karıştı! Altın, dolar, kripto paralarda deprem: Bu hafta hazırlıklı olun

Biden çekildi, piyasa karıştı! Altın, dolar, kripto paralarda deprem: Bu hafta hazırlıklı olun

featured
service

Ekonomist’te yer alan habere göre, Biden’ın adaylıktan çekilme kararı sonrasında, yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikaları ve makroekonomik verilerle ilgili gelecek beklentilerini yeniden değerlendiriyor. Küresel piyasalarda hissedilen belirsizlik, özellikle dolar endeksi ve emtia fiyatları üzerinde dalgalanmalara yol açtı.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi %4,23 seviyelerine yükselerek başladı, dolar endeksi ise 104,3 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Emtia piyasalarında ise bakır fiyatları %0,6 değer kaybederek geriledi. Bitcoin, kısa süreli bir düşüş yaşadıktan sonra tekrar yükselişe geçerek 68.000 dolar seviyesini aştı.

Altın fiyatları, Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından yukarı yönlü bir hareket sergileyerek ons başına 2.404 dolara yükseldi. BIST 100 endeksi ise haftaya %0,24 artışla başlarken, sektörler arasında farklı performanslar gözlendi.

Uluslararası piyasalarda, Avrupa borsaları Biden’ın açıklamasına pozitif tepki verirken, Asya borsalarında karışık bir seyir gözlendi. Japonya’nın Nikkei 225 endeksi ve Güney Kore’nin Kospi endeksi değer kaybetti, Çin Merkez Bankası’nın faiz indirim kararı ise ekonomiyi destekleme çabalarını yansıtıyor.

yeni-proje-13.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biden çekildi, piyasa karıştı! Altın, dolar, kripto paralarda deprem: Bu hafta hazırlıklı olun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz