1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bir Hafta Erkene Çekildi: Piyasaların Gözü Salı Günü Açıklanacak Faiz Kararında

Bir Hafta Erkene Çekildi: Piyasaların Gözü Salı Günü Açıklanacak Faiz Kararında

featured
service

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını Salı günü saat 14.00’te açıklayacak. Toplantının tarihi, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın katılacağı uluslararası toplantılar nedeniyle 23 Temmuz’a çekildi.

Ekonomistlerin salı günü için beklentisi ise bir kez daha faizin değiştirilmeyeceği yönünde. Merkez Bankası, o toplantıda faizi neden bir kez daha sabit tutup değiştirmediğini ise “Parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin göz önünde bulundurulması” olarak açıklamıştı. Ayrıca enflasyon vurgusu yapılırken enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun altı çizildi. Merkez Bankası, “Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir” mesajı da verdi.

Küresel piyasalar geçen hafta, artan jeopolitik riskler, küresel yazılım sorunu, ABD borsalarında teknoloji hisseleriyle başlayan düşüşlerin etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, gözler yeni haftada ABD büyüme verisinde olacak. Yurt içinde ise en önemli gündem, TCMB’nin faiz kararı ve vereceği mesajlar olacak.

Yurt içinde yeni haftada gözler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararında olacak. TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 23 Temmuz Salı günü toplanacak ve banka faiz kararını aynı gün saat 14.00’te açıklayacak. Ekonomistlerin beklentisi, TCMB’nin politika faizini yüzde 50’de sabit bırakacağı yönünde. Merkez Bankası faiz kararını bu ay, Başkan Karahan’ın yurtdışı programları sebebiyle perşembe değil, salı günü açıklayacak.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B3″ten “B1″e yükseltirken, kredi notu görünümünü “pozitif” olarak korudu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu ilk defa iki kademe artırdığını belirterek, “Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif korudu” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir Hafta Erkene Çekildi: Piyasaların Gözü Salı Günü Açıklanacak Faiz Kararında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz