1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Birikmiş kredi kartı borcu olanlar müjde! BDDK duyurdu: Ödemeler artık böyle olacak

Birikmiş kredi kartı borcu olanlar müjde! BDDK duyurdu: Ödemeler artık böyle olacak

featured
service

BDDK, son dakika açıklamasında, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcu ödeyemeyen vatandaşlar için yeni bir yapılandırma seçeneği sundu. Bu düzenlemeyle, mevcut kredi kartı borçlarını asgari ödeme tutarını ödeyemeyenler, borçlarını 60 ay vade ile yeniden yapılandırabilecek. Her ay ödenecek taksit, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar, kredi kartı limitinin artırılması mümkün olmayacak.

TCMB, yapılandırmada uygulanacak azami faiz oranını referans faiz oranı olan yüzde 3,11 ile sınırladı. Ayrıca, ihtiyaç kredileri için de anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi durumunda 60 aya kadar yapılandırma imkanı sağlandı. Borçluların, bir yıl içinde yapılandırma başvurusu yapmaları gerekiyor.

BDDK, kredi kartlarındaki asgari ödeme oranlarında da önemli değişiklikler yaptı. Dönem borcunun yüzde 20’si olan asgari ödeme oranı, 25 bin liradan 50 bin liraya yükseltildi. 50 bin lira ve altında kalan kredi kartları için asgari ödeme oranı, dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenirken, 50 bin lira ve üzerindeki kartlarda bu oran yüzde 40 olarak uygulanacak.

yeni-proje-23.jpg

TCMB’nin belirleyeceği azami akdi faiz oranları, dönem borcuna göre farklılık gösterecek. 24 Ekim’de açıklanacak olan yeni oranlar, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. 25 bin liranın altında olan kredi kartları için azami akdi faiz oranı yüzde 3,50, 25 bin ile 150 bin lira arasındaki kartlarda yüzde 4,25, 150 bin liranın üzerindekiler için ise yüzde 4,75 olacak. Nakit çekim ve kullanım için belirlenen azami akdi faiz oranı ise yüzde 5 olarak kalacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Birikmiş kredi kartı borcu olanlar müjde! BDDK duyurdu: Ödemeler artık böyle olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz