1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin Core 28.0 yayınlandı: Önemli güvenlik güncellemeleri ve yenilikler

Bitcoin Core 28.0 yayınlandı: Önemli güvenlik güncellemeleri ve yenilikler

featured
service

Yüksek riskli bir güvenlik açığı kapatıldı: Daha önce her altı Bitcoin node’undan birini etkileyen ve potansiyel olarak DoS saldırılarına neden olabilecek bir güvenlik açığı düzeltildi.Tekrar üretilebilir yapılar destekleniyor: Bu, toplulukta daha fazla şeffaflık ve güveni artırmayı hedefliyor.Daha fazla bağlantı desteği: Varsayılan olarak 125 eş bağlantısına izin veriliyor, bu da Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısını güçlendiriyor.

Bitcoin Core ekibi, yeni güncellemede yazılımın işlevselliğini ve güvenliğini artırmaya odaklandı. Özellikle, son dönemde ortaya çıkan ve ağdaki node’ların altıda birini etkileyen kritik bir güvenlik açığına karşı alınan önlemler dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz ay BTC geliştiricileri, kötü niyetli aktörlerin düşük zorlukta başlık zincirleriyle node’ları zorlayarak DoS saldırılarına neden olabileceği bir güvenlik açığını açıklamıştı. Bu güvenlik açığı, node’ların bant genişliğini aşarak potansiyel olarak çökmesine yol açabiliyordu. Bitcoin Core 28.0 sürümüyle birlikte bu açık giderildi ve ağın güvenliği artırıldı.

Ayrıca, yeni sürümde desteklenen “tekrar üretilebilir yapılar” sayesinde, deneyimli kullanıcılar, Bitcoin Core resmi web sitesinde dağıtılan ikili dosyalarla birebir aynı dosyaları oluşturabiliyor. Bu özellik, Bitcoin topluluğunda güveni ve şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Bitcoin Core, diğer Bitcoin yazılımlarına göre daha yüksek sistem gereksinimlerine sahip. Varsayılan olarak 125 eş bağlantısına izin vermesi ve 11 dışa dönük bağlantı ile ağın merkeziyetsiz yapısını koruyor. Bu bağlantı sayısı, kullanıcıların Bitcoin ağına entegre olmasını ve ağın güçlenmesine katkıda bulunmasını sağlıyor.

Ekim ayının başından bu yana Bitcoin, güçlü bir satış baskısıyla $60,000 seviyesine kadar geriledi. Ancak kısa sürede toparlanarak $61,000 seviyesinin üzerine çıkmayı başardı. Mevcut piyasa döngüsü incelendiğinde, Bitcoin balinalarının bu süreçte en az kâr satışına yöneldiği görülüyor. Bu da uzun vadeli yatırımcıların, Bitcoin fiyatında $70,000 hedefini gözettiğini gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin Core 28.0 yayınlandı: Önemli güvenlik güncellemeleri ve yenilikler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz