1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin Trump etkisiyle zirveye yaklaştı: Asya piyasalarında üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin Trump etkisiyle zirveye yaklaştı: Asya piyasalarında üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

featured
service

Bitcoin, bu sabah Asya ticaretinde 69.487 dolara kadar yükselerek üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para birimi şu anda yüzde 0,73’lük bir artışla 68.912 dolardan işlem görüyor. Analistler, Trump’ın kripto paralara yönelik daha esnek politikaları nedeniyle piyasalarda olumlu bir hava estiğini belirtiyor.

ABD’de 5 Kasım seçimlerinde Trump’ın yeniden seçilme ihtimalinin artması, Bitcoin’e olan ilgiyi artırıyor. Trump’ın kripto para düzenlemelerine karşı yumuşak bir tutum sergilediği bilindiğinden, yatırımcılar seçim sonuçlarına yönelik olumlu beklentilerini Bitcoin’e yönlendiriyor.

Bitcoin, 10 Ekim’den bu yana yüzde 18 oranında değer kazandı. Yılın son çeyreğinde ise toplamda yüzde 6,8’lik bir artış görüldü. Ay başından bu yana Bitcoin’deki artış oranı ise yüzde 8 seviyesinde.

ABD Seçimleri Avustralyalı online broker Pepperstone’un araştırma müdürü Chris Weston, bu hafta önemli bir ekonomik gelişme beklenmediğini, piyasaların ABD seçim riskine ve kurumsal kazançlara odaklandığını belirtti. Weston, “ABD seçimlerine 15 gün kala, yatırımcıların bu fırsattan faydalanarak işlem yapma kararını gözden geçirdiklerini gözlemliyoruz” dedi.

ABD seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, Bitcoin piyasalarındaki hareketlilik dikkat çekiyor. Yatırımcıların gözleri şimdi, seçim sonucuna bağlı olarak kripto para piyasalarındaki olası dalgalanmalara çevrilmiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin Trump etkisiyle zirveye yaklaştı: Asya piyasalarında üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz