1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin’de ‘altın kesişim’ alarmı: Analist beklentilerini paylaştı

Bitcoin’de ‘altın kesişim’ alarmı: Analist beklentilerini paylaştı

featured
service

CryptoQuant’ın analizine göre, Bitcoin’in kısa vadeli fiyat artışına yönelmesi, ABD merkezli yatırımcılardan gelen talebin yeniden canlanmasıyla tetiklenebilir.

Coinbase Premium Endeksi, Bitcoin’in Coinbase ve diğer borsalar arasındaki fiyat farkını takip ederek, genellikle ABD’li yatırımcıların ilgisini ölçmek için kullanılıyor. CryptoQuant, bu endeksi kısa vadeli momentumu değerlendirmek için 1 saatlik zaman diliminde 24 saatlik (günlük) ve 168 saatlik (haftalık) hareketli ortalamalarla analiz etti. Tarihsel olarak, günlük hareketli ortalama haftalık hareketli ortalamanın üzerine çıktığında, yani “altın kesişim” olarak bilinen bu oluşum gerçekleştiğinde, önemli fiyat hareketleri gözlemleniyor.

Şu anda, günlük hareketli ortalama geçici olarak haftalık ortalamanın üzerinde seyrediyor ve iki ortalama arasındaki fark giderek daralıyor. Bu durum, kısa vadede bir yükseliş baskısının oluşabileceğine işaret ediyor. CryptoQuant, bu durumu “Günlük ve haftalık ortalamalar arasındaki fark daralıyor” şeklinde yorumladı ve geçmişte bu altın kesişimin fiyat artışlarına yol açtığı örneklere dikkat çekti.

Örnek olarak, CryptoQuant, 1 Ekim’de Bitcoin fiyatının 66.000 dolardan 61.000 dolar civarına düştüğü düzeltme hareketine değindi. Bu düşüşe rağmen, ABD’li yatırımcılardan gelen talebin güçlü kalmaya devam ettiğini ve bu durumun yükselen Coinbase Premium ile yansıtıldığını belirtti. Rapor, bu istikrarlı talebin Bitcoin’in kısa vadede toparlanması ve yükselmesi için gerekli momentumu sağlayabileceğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin’de ‘altın kesişim’ alarmı: Analist beklentilerini paylaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz