1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsada “açığa satış” için gevşeme sinyali

Borsada “açığa satış” için gevşeme sinyali

featured
service

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul’da usulsüz açığa satış yapan birçok aracı kuruluşa ceza kesmiş ve bu kuruluşların listesini yayımlamıştı. Listede özel aracı kuruluşların yanı sıra Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım gibi kamu kuruluşlarının da bulunması dikkat çekmişti.

Bloomberg’in ismini açıklamak istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Türk yetkililer, yurtdışından daha fazla giriş sağlamak amacıyla açığa satış yasağını hafifletmeyi tartışıyor. Yetkililerin yasağı kademeli olarak hafifletme ya da tamamen kaldırma konusunda görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Ancak ayrıntıların kesinleşmediği ve değişebileceği ifade ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu, yasağın kaldırılmasına dair herhangi bir yorumda bulunmaktan kaçındı.

Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, 6 Şubat depremlerinden bu yana alınan açığa satış yasağının yabancı yatırımcıların kotasyon sürecinde zorluk yaşamasına neden olduğunu belirtti. Sevgen, açığa satışın piyasa dengesinin sağlanması açısından faydalı olduğunu ve 25 Kasım’da devreye girecek olan BISTTECH’in 3.11 sürümünde açığa satış düzenlemeleriyle ilgili maddeler bulunduğunu vurguladı. Bu durumun, açığa satışın kaldırılma olasılığını artırabileceği yorumunu yaptı. Ancak, 25 Kasım’da açığa satışın kaldırılacağına dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Borsa İstanbul’dan gelen geri bildirimler de, açığa satış yasağının kaldırılması konusunda bir beklenti olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsada “açığa satış” için gevşeme sinyali
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz