1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsada En Çok Kazandıran Futbol Kulüpleri Açıklandı

Borsada En Çok Kazandıran Futbol Kulüpleri Açıklandı

featured
service

2024 yılının ilk 9 ayında, borsa performansıyla dikkat çeken kulüpler arasında İskoçya’nın Celtic takımı %45,6 oranında getiri sağlayarak zirvede yer aldı. Portekiz’den Benfica %13,2, Porto %2,6, Hollanda temsilcisi Ajax %1,7 ve Alman kulübü Borussia Dortmund %1,5 oranında kazanç elde etti. Diğer bir Portekiz ekibi olan Sporting CP de %1,5’lik bir artışla yatırımcılarını memnun etti.

Celtic, geçen sezon İskoçya Birinci Ligi’nde (Premiership) 54. şampiyonluğunu kazanmıştı ve bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de boy gösteriyor. Benfica ise aynı turnuvada mücadele ederken, teknik direktör olarak Bruno Lage’yi göreve getirdi. Kulüp, Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid karşısında 4-0’lık galibiyet almıştı. Porto, Portekiz Ligi’nde zirve mücadelesi verirken, Sporting CP lider konumda bulunuyor. Borussia Dortmund ise Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir performans sergiliyor.

Bu dönemde İtalyan kulüpleri ise yatırımcısına kaybettirdi. Juventus’un hisseleri %0,3, Lazio’nun hisseleri ise %5,3 oranında değer kaybetti. İngiltere Premier Ligi’nde performansı inişli çıkışlı olan Manchester United’ın hisseleri ise ocak-eylül döneminde %20,6 azaldı. Geçtiğimiz sezon ligi 8. sırada tamamlayan Manchester United, borsada da hayal kırıklığı yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsada En Çok Kazandıran Futbol Kulüpleri Açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz