1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BtcTurk’ü sarsan siber saldırı: Kayıplarınızı kim karşılayacak? Bitcoin dünyası şokta

BtcTurk’ü sarsan siber saldırı: Kayıplarınızı kim karşılayacak? Bitcoin dünyası şokta

featured
service

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk, 22 Haziran 2024’te bir siber saldırıya uğradı. Saldırı, 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarında tutulan bakiyelerin bir kısmını etkiledi. Ancak şirket, soğuk cüzdanlarda tutulan varlıkların güvende olduğunu ve kullanıcıların kayıplarının karşılanacağını açıkladı.

BtcTurk, saldırıya ilişkin detaylı bir açıklama yapmadı. Hangi kripto paraların etkilendiği, ne kadarlık bir kayıp yaşandığı ve saldırının nasıl gerçekleştiği gibi sorular henüz yanıt bulmuş değil. Şirket, resmi makamlarla iletişime geçtiğini ve konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

BtcTurk, kullanıcıların varlıklarının güvende olduğunu ve kayıplarının karşılanacağını vurguladı. Şirketin finansal gücünün, saldırıdan etkilenen tutarın çok üzerinde olduğu belirtildi. Bu açıklama, kullanıcıları rahatlatmayı amaçlıyor.

BtcTurk, saldırının ardından tedbir amaçlı olarak kripto para yatırma ve çekme işlemlerini durdurdu. İşlemlerin ne zaman yeniden açılacağı henüz bilinmiyor. Şirket, konuyla ilgili gelişmeleri kullanıcılarla paylaşacağını bildirdi.

btcturk-siber-saldiri.jpg

Kripto para borsalarına yönelik siber saldırılar son dönemde sıkça yaşanıyor. Bu saldırılar, kripto para dünyasının güvenlik açıklarına dikkat çekiyor. BtcTurk saldırısı, kullanıcıların varlıklarını korumak için güvenilir borsalarda işlem yapmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BtcTurk’ü sarsan siber saldırı: Kayıplarınızı kim karşılayacak? Bitcoin dünyası şokta
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz