1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu araba modellerini kullananlara kötü haber! 9 model piyasadan kalkıyor

Bu araba modellerini kullananlara kötü haber! 9 model piyasadan kalkıyor

featured
service

Geleneksel sedanlar, SUV ve crossover araçların artan popülaritesi nedeniyle değer kaybına uğruyor. Long Term Car’ın kurucusu Emil Sultanov, “SUV ve crossover’lara olan artan tercihle birlikte, sedanlar cazibesini kaybediyor. Alıcılar daha fazla alan, çok yönlülük ve algılanan güvenlik sunan araçlara yöneliyor.” dedi.

Dizel motorlu araçlar, daha temiz enerji ve sıkı emisyon düzenlemeleri nedeniyle hızla değer kaybediyor. Artan çevre standartları ve yakıt maliyetleri, dizel araçların cazibesini azaltıyor.

Yüksek bakım maliyetleri, pahalı sigorta ve hızla eskiyen teknoloji gibi faktörler, lüks otomobil markalarının değerinin düşmesine neden oluyor. Sultanov “Yüksek bakım maliyetleri, pahalı sigorta ve hızlı teknoloji eskimesi gibi faktörler, çekiciliklerinin azalmasını sağlıyor.” dedi.

Yakıt fiyatlarının istikrar kazanması ve tüketicilerin büyük araçlara yönelmesi, kompakt ve alt kompakt otomobillerin pazar payını düşürüyor. Elektrikli araçların yükselişi, geleneksel benzinli kompakt araçların cazibesini etkiliyor.

Bir zamanlar yakıt verimliliğinde zirve yapan hibrit teknolojisi, elektrikli araçların gelişmesiyle gölgede kalıyor. Bu eski hibrit modeller, artık tüketiciler tarafından daha az tercih ediliyor.

Üreticiler tarafından üretimi durdurulan otomobiller genellikle büyük değer kaybıyla karşılaşıyor. Parça bulunabilirliği ve algılanan eskime, bu araçları alıcılar için daha az cazip hale getiriyor. Ford Fusion, Chevrolet Impala ve Toyota Yaris gibi modeller bu kategoride öne çıkıyor.

Büyük benzin tüketen SUV’lar ve içten yanmalı motorlu araçlar, artan yakıt fiyatları ve çevresel sürdürülebilirlik vurgusu nedeniyle değer kaybediyor.

2024 yılında yüksek kilometreli araçların piyasadan kalkması bekleniyor. Bu araçların bakım maliyetleri ve aşınmış parçaları, değer kaybını hızlandırıyor.

Sektör temsilcileri, yüksek maliyetleri nedeniyle bazı spor arabaların üretimi tamamen durabileceğini belirtti. Maserati, Jaguar ve Porsche’nin bazı modellerinde üretim düşüşü yaşanıyor. Spor arabaların yüksek bakım fiyatları da alımı zorlaştırıyor.

Modified Rides’ın yazarı Shawn Miller başı çeken markaları sıralayarak”BMW, Mercedes-Benz ve Audi gibi markaların lüks sedanları genellikle büyük değer kayıplarından muzdarip.” Ifadelerine yer verdi.

Miller, “Artan yakıt fiyatları ve çevresel sürdürülebilirliğe artan odaklanma ile birlikte, düşük yakıt verimliliğine sahip büyük SUV’ların hızla değer kaybetmesi bekleniyor” ve şöyle deam etti: “Otomotiv endüstrisi elektrifikasyona doğru ilerledikçe, özellikle hibrit teknolojisi olmayan geleneksel ICE araçlarının daha hızlı değer kaybetmesi bekleniyor.” Miller’a göre, Cadillac Escalade ve Lincoln Navigator gibi modellerin talebi azalabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu araba modellerini kullananlara kötü haber! 9 model piyasadan kalkıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz