1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu düşüşler artçıymış, asıl deprem geliyor! Ünlü ekonomist borsanın yerle bir olacağı zamanı açıkladı

Bu düşüşler artçıymış, asıl deprem geliyor! Ünlü ekonomist borsanın yerle bir olacağı zamanı açıkladı

featured
service

Küresel piyasalardaki bu sert satış baskısının arkasında, ABD’deki artan resesyon endişeleri ve İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanması yer alıyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’ndan beklenen faiz indirimi sinyallerinin gelmemesi de piyasalardaki bu tarihi düşüşü tetikleyen faktörler arasında gösteriliyor. Özellikle Japonya’daki borsa endekslerinde yüzde 13, Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksinde ise yüzde 6.72 oranında sert satışlar yaşandı. BİST 100 endeksi, 9 bin seviyelerine kadar gerileyerek yatırımcıları tedirgin etti.

Hafta ortasında 10 bin 107 seviyesine kadar yükselen BİST 100 endeksi, haftanın sonunda tekrar satış baskısına yenik düşerek 9.907 puandan kapandı. Yatırımcılar, endeksin toparlanıp toparlanamayacağını merak ederken, Atilla Yeşilada’dan kritik uyarılar geldi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, borsadaki çalkantılı sürecin devam edeceğini öngördü. “Borsa şu anda büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Önümüzdeki günlerde bu çalkantının devam edeceğini düşünüyorum. Borsa tarafında 14 bin ile 15 bin puan tahminlerimi geri çekiyorum. Wall Street kendini toparlayıp boğa koşusuna girmediği sürece, borsada ciddi bir yükseliş görmek zor olacak” diyen Yeşilada, yatırımcılara temkinli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu düşüşler artçıymış, asıl deprem geliyor! Ünlü ekonomist borsanın yerle bir olacağı zamanı açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz