1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu illerden ev alan yaşadı! Fiyatlar enflasyonun da üzerinde arttı

Bu illerden ev alan yaşadı! Fiyatlar enflasyonun da üzerinde arttı

featured
service

Bu arada TÜFE ile mücadele kapsamında devrede olan yüksek faiz politikasının yan etkileri, konut piyasasında, satışlarda ve fiyatlarda “yavaşlama” şeklinde kendini gösteriyor.

Türkiye genelinde konutta yıllık ortalama fiyat artışı, son birkaç aylık dönemde yıllık enflasyonun altında seyrediyor. TCMB tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi veri setinde; Türkiye’de konut fiyatlarında yıllık ortalama artış şubatta %58,30 ve martta %52,00 olmuştu. Söz konusu iki ayda yıllık TÜFE %67,07 ve %68,50 olarak gelmişti. Böylece konut yatırımında, şubat ayından itibaren reel anlamda yıllık değer kayıpları başladı. TCMB’nin, henüz açıklanmayan nisan ve mayıs verilerinde de, benzer eğilimin devamı bekleniyor.

Türkiye gazetesinden Ömer Faruk Bingöl’ün haberine göre, Türkiye’ye iller bazında bakıldığında ise bazı şehirlerde mayıs itibarıyla son bir yıllık süreçte, enflasyonun üzerinde fiyat artışları gözlemleniyor.

Gayrimenkul platformu ENDEKSA tarafından açıklanan Mayıs 2024 verilerine göre; Ardahan, yıllık bazda konut fiyatlarında yüzde 110 artışla ilk sırada yer aldı. İlk 10’da yer alan iller arasında küçük şehirlerin bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Ortalama Metrekare Fiyatı: 16.451 TL

Yıllık Değer Artışı: %110,18

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu illerden ev alan yaşadı! Fiyatlar enflasyonun da üzerinde arttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz