1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu kocaman D sınıfı SUV 600 bin liradan satışa çıkıyor! Otomotivde rekabet kızışıyor: Çin’e karış Avrupa atağı

Bu kocaman D sınıfı SUV 600 bin liradan satışa çıkıyor! Otomotivde rekabet kızışıyor: Çin’e karış Avrupa atağı

featured
service

Automotive News’un haberine göre, Leapmotor’un T03 ve C10 modelleri Eylül ayından itibaren Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Belçika, Yunanistan ve Romanya’da satışa sunulacak. 2025 Mart ayında ise bu ülkeler arasına İngiltere de katılacak. Danimarka ve İsviçre de ilerleyen dönemde bu pazara dahil olacak ülkeler arasında. Başlangıçta 200 bayi üzerinden yapılacak satışlar, 2026 yılına kadar 500 bayiye çıkartılacak.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “20 bin Euro altı pazarını Çinli rakiplere kaptırmak istemiyoruz” açıklamasıyla bu stratejik hamlenin arkasındaki nedeni net bir şekilde ortaya koydu. Bu hamle ile Stellantis, Avrupa’daki uygun fiyatlı otomobil pazarında Çinli markaların artan etkisine karşı kendi çözümünü üretmiş oldu.

Stellantis, Avrupa’da üretim için Avrupa Birliği’nin kararlarını bekliyor. İhtiyaç duyulması halinde Polonya’da üretim yapmayı planlayan şirket, bu sayede Avrupa pazarındaki tedarik zincirini güçlendirmeyi hedefliyor.

Leapmotor C10 Türkiye'de satışta. Teknik Özellikleri Menzili ve Fiyatı - Elektrugo

Stellantis’in Leapmotor ile gerçekleştirdiği bu hamle, Avrupa otomotiv pazarında büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor. 19 bin dolarlık (yaklaşık 600 bin TL) cazip fiyatlarıyla T03 ve C10 modelleri, Çinli rakiplere karşı güçlü bir rekabet unsuru olarak öne çıkıyor. Stellantis, bu stratejik adımıyla uygun fiyat segmentinde liderliği hedefliyor ve Avrupa otomotiv pazarında dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu kocaman D sınıfı SUV 600 bin liradan satışa çıkıyor! Otomotivde rekabet kızışıyor: Çin’e karış Avrupa atağı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz