1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu manzarada çalışmak için kilometrelerce yol gidiyorlar! Kilosu 100 liradan kapış kapış alınıyor: Üstelik tam bir şifa deposu

Bu manzarada çalışmak için kilometrelerce yol gidiyorlar! Kilosu 100 liradan kapış kapış alınıyor: Üstelik tam bir şifa deposu

featured
service

İlçeye bağlı 2 bin 650 rakımlı Faraşin Yaylası, baharın gelişiyle beraber yeşeren endemik bitki türleriyle doldu. Yaylaya 200 kilometre uzaktan gelenler, eşsiz manzara eşliğinde peynir içine katılan sirik otunu topluyor. Sirik otunun kilosunu 100 liradan satan vatandaşlar, günlerce yaylada kalarak ot topladıklarını söyledi.

Vatandaşlardan Mehmet Bahşiş, “Buralar çok güzel. Geçen sene gelen bu yıl daha erken geliyor. Peynir içine katılan sirik otunu toplamak için Cizre’den, Şırnak’tan geliyoruz. Çok güzel bir doğası var” dedi.

yeni-proje-3-003.jpg

Güçlü Antiseptik Etki: Sirik otu, güçlü antiseptik özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücuttaki mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini destekler.

İştah Açıcı: Sirik otunun iştah açıcı özelliği vardır. Bu özellik, özellikle mide problemleri olan kişilere ve iştahsızlık sorunu yaşayanlara yardımcı olabilir.

Kalp ve Damar Sağlığı: Kalp hastalarına önerilen sirik otu, içerdiği özel bileşenlerle kalp ve damar sağlığını destekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu manzarada çalışmak için kilometrelerce yol gidiyorlar! Kilosu 100 liradan kapış kapış alınıyor: Üstelik tam bir şifa deposu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz