Bu otomobiller telefondan bile hızlı şarj oluyor! İşte şarj hızıyla rekor kıran elektrikli modeller

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lotus Emaye, elektrikli araç şarj hızlarında yeni bir standarda ulaştı. Araç yalnızca 14 dakikalık sürede %10 olan şarjını %80’e ulaştırıyor. Bu da şuana kadar ki en hızlı şarj olan elektrikli otomobil olmasını sağlıyor.

Bir elektrikli araç danışmanlık şirketinin yaptığı testler, Emeya’nın 402Kw şarj gücü çekebildiğini gösterdi. Yüzde 10-80 şarj seviyesi boyunca 331Kw’lık şarj oranını korumayı başarabildi. Yani Emeya yalnızca 10 dakikalık şarj ile neredeyse 320 kilometre yol gidebiliyor.

400KW DC hızlı şarj cihazına bağlı olan Emeya’nın bu alanda rakibi yok gibi görünüyor. Testler sonucunda hızlı şarj konusunda ikinci sıraya ise 320KW’a hıza ulaşan Xpeng G9 yerleşiyor. Porsche Taycan gibi hızlı şarjı destekleyen diğer modeller, 320KW şarj cihazları ile 16 dakikalık sürede %80 şarjı görebildi.

en-hizli-sarj-olan-elektrikli-otomobiller-2.jpg

Lotus, Emeya için 800 voltluk batarya platformu geliştirdiğini belirtti. Aynı zamanda hiper arabaya özel batarya termal yönetimi inşa ettiğini de aktardı. Emeya’nın performansı ayrıca günümüzde elektrikli araç teknolojisinin ulaştığı en üst seviyeyi de bize gösteriyor. 350KW ve daha üstü hızlı şarj ağları genişledikçe, elektrikli araçlar için şarj sorunları da azalmış olacak. Lotus aynı zamanda Emeya’nın potansiyelini tam olarak kullanmak için şimdiden 450KW şarj cihazları geliştirmeye başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu otomobiller telefondan bile hızlı şarj oluyor! İşte şarj hızıyla rekor kıran elektrikli modeller

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz