1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu tarihten sonra bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık resmen zorunlu olacak

Bu tarihten sonra bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık resmen zorunlu olacak

featured
service

Düzenlemenin en dikkat çekici maddelerinden biri, yetki belgesi olmayan emlak işletmelerinin ilan girişi yapamayacak olması. Bakanlığın ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği yazıya göre, yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ilan platformlarına erişim sağlayamayacak.

Bu işletmelerin, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) üzerinden yetki doğrulaması yapmaları gerekecek. 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla teknik çalışmalar tamamlanacak ve bu tarihten sonra ilanlar, EİDS üzerinden doğrulanacak. Doğrulama yapılarak yayımlanan ilanlarda, “EİDS’den yetki doğrulaması yapılmıştır” ibaresi veya logosu bulunacak.

Yenicag’da yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı, sahte ilanlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşları koruma amacıyla “Doğrulanmış İlan” sistemini getiriyor. Bu düzenleme, fiyat manipülasyonlarının da önüne geçmeyi hedefliyor. Konut sahibi, e-Devlet üzerinden taşınmazını seçerek emlakçısına yetki verecek ve emlakçı bu yetki ile ilan girişini gerçekleştirebilecek.

Düzenlemeye göre, aynı taşınmaz için birden fazla emlak işletmesi yetkilendirilebilecek, ancak bu yetki süresi 3 ay ile sınırlandırılacak. Ayrıca aynı taşınmaza ait diğer ilanlara dair fiyat bilgileri ve kısa yollar ilan platformlarında yer alacak. Ticaret Bakanlığı, bu sayede vatandaşları aşırı fiyatlandırmalardan korumayı amaçlıyor.

Yapılan açıklamaya göre, EİDS yetki doğrulama uygulaması hem satılık hem de kiralık taşınmaz ilanları için zorunlu hale getirilecek.

Günlük kiralık taşınmazlar, henüz kat irtifakı tesis edilmemiş konut projeleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projeleri, gecekondu vasfındaki taşınmazlar gibi tapusu bulunmayan taşınmazlar bu uygulamadan muaf tutulacak. Bu taşınmazlar için ilan verilebilecek ancak tapu kaydının bulunmadığına dair bir işaretleme yapılması gerekecek ve bu durum ilanda belirtilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu tarihten sonra bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık resmen zorunlu olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz