Bugün kritik gün… Türkiye gri listeden çıkacak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de Singapur’da olduğunu ifade eden Yılmaz, geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye FATF’den gelen bir ekibin saha incelemesi yaptığını, “son derece olumlu bir rapor” hazırladığını belirtti.

“Yarın olumlu bir karar çıkacağına inanıyoruz. Çıkmazsa da bunu siyasi olarak yorumlarız” diyen Yılmaz, gri listeden çıkılmadığı takdirde “dünyanın sonu olmadığını” söyledi.

Ancak “Çıktığınız zaman finansal çevrelerde daha fazla güven telkin etmeniz, daha rahat bir şekilde Türkiye’ye finansal akışların sağlanması konusunda bir avantaj” sözlerini ekledi.

FATF, 2021 yılında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurmuştu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Şimşek iki günlük ziyaret sırasında FATF toplantısına katılıp konuşma yapacak, yatırımcılar ve Singapur siyasi liderleriyle görüşecek.

Yılmaz, Ankara’nın, FATF’nin talebi doğrultusunda kripto varlık yasa tasarısı da dahil olmak üzere birçok düzenleme yapıldığını ve görev grubunun Türkiye’yi “gri listede” tutması için hiçbir neden olmadığını söyledi.

Yılmaz, Mayıs ayında yaptığı açıklamada da Türkiye’nin Haziran ayında gri listeden çıkmasını beklediğini söylemişti.

CNN Türk yayınında konuşan Yılmaz ayrıca, “Enflasyon sadece ekonomik bir hadise değil, sosyal boyutu da olan bir hadise. Gelir dağılımını da etkiliyor. Bütün bu yönleriyle düşündüğümüzde temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek ve bunu çok yönlü bir politika setiyle adım adım başarıyoruz” dedi.

Hazirandan itibaren yıllık enflasyonda düşüşler görmeyi beklediklerini belirten Yılmaz, “Temmuz ve Ağustos’ta bunun daha da hızlandığını göreceğiz. Eylül’e geldiğimizde bugünkü rakamın ciddi anlamda gerilediğini göreceğiz” sözlerine ekledi.

Merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve OECD’ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı FATF, 2021’de, Türkiye’de bankacılık ve emlak sektörleri ile değerli maden ticareti yapanlar gibi farklı aktörlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bugün kritik gün… Türkiye gri listeden çıkacak mı?

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz