1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bursa’da geç hasat başladı, fiyatı uçuşa geçti: Tarlada kilosu 85 TL!

Bursa’da geç hasat başladı, fiyatı uçuşa geçti: Tarlada kilosu 85 TL!

featured
service

Hasadı yapılan kiraz 35 TL’ye satılırken, yüksek rakımda geç hasat nedeniyle kirazın fiyatı 80-85 TL’ye kadar çıktı.

Hasada ilişkin konuşan üretici Kazım İmer, “Kirazlar bizim en iyi para kazandığımız ürün. Geç çıkmasından dolayı daha fazla fiyatları artıyor. Yani şu anda her tarafta eksildiği için fiyatlar iyi. Şu an kalibresine göre 70 liradan başlıyor 80-85 TL arasında değişiyor. Fiyatlardan memnunuz” dedi.

Kirazlar, renklerine göre tatlı ve ekşi olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Tatlı kirazlar genellikle kırmızı ve siyah renktedir, ekşi kirazlar ise sarı, yeşil ve siyahtır. Kirazlar taze olarak tüketilebildiği gibi, kurutularak, salamura yapılarak, tatlılarda ve içeceklerde de kullanılabilir.

Kirazlar, C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ayrıca antioksidanlar bakımından da zengindirler ve bu da onları kalp hastalığı, kanser ve diğer kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilir.

– Antioksidan kaynağıdır: Kiraz, antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı hücreleri korur. Bu da kanser, kalp hastalığı ve Alzheimer gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlayabilir,

– İltihapla savaşır: Kiraz, iltihap önleyici bileşikler içerir. Bu bileşikler, eklem ağrısı ve artrit gibi iltihaplanma ile ilişkili hastalıkların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa’da geç hasat başladı, fiyatı uçuşa geçti: Tarlada kilosu 85 TL!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz