1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bursa’da Genç Mühendislerden İhracata Dayalı CNC Makinesi Üretimi

Bursa’da Genç Mühendislerden İhracata Dayalı CNC Makinesi Üretimi

service

Bursa’da güç birliği yaparak kurdukları firmada masaüstü CNC makineleri üreten beş genç mühendis, hem yurt içinden hem de 32 ülkeden sipariş alıyor.

Cem Şan – Yurt dışından 150 makine siparişi alan mühendisler, Nilüfer ilçesinde kurdukları tesiste seri üretime geçti. Tasarımlarını kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak geliştiren mühendisler, yaklaşık iki yıllık bir AR-GE çalışmasının ardından bu başarıyı elde etti.

Kurulan tesis, pirinç, alüminyum ve demir işleyebilen 4 eksenli CNC makineleri üretimi yapıyor. Otomasyon mühendisi Avni Pazarbaşı, makinenin bilgisayar kontrolüyle çalıştığını belirterek, “Maksadımız hem profesyonel hem de amatör kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak,” dedi.

Pazarbaşı, ABD’den gelen yoğun siparişlerin, özellikle bireysel kullanıcılardan geldiğini ifade etti. Türkiye’de ise özel kalem üretimi gibi çeşitli uygulamalarda CNC makinelerinin kullanıldığını söyledi. Ayrıca, Japonya’ya yapılan satışlar da önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.

Mühendisler, ürünlerinin tanıtımını uluslararası fuarlarla sürdürüyor ve Avrupa’da dört tasarım ödülü kazanarak Avrupa pazarında da kendilerine yer edinmeye çalışıyor.

Pazarbaşı, “Bir dünya markası olma hedefiyle yola çıktık ve her yıl bu fuarlara katılarak yeni pazarlar keşfediyoruz,” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa’da Genç Mühendislerden İhracata Dayalı CNC Makinesi Üretimi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz