1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BYD’nin o modelinde dev indirim! Resmi Gazete’de yayınlandı: Böyle kıyak görülmedi

BYD’nin o modelinde dev indirim! Resmi Gazete’de yayınlandı: Böyle kıyak görülmedi

featured
service

ÖTV ve matrah oranlarındaki düzenleme resmen BYD’ye yaradı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni oranlar paylaşıldı. Düzenleme sonrasında o modelde dev indirim dikkat çekti. İşte dev indirim…

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile şarj edilebilir hibrit otomobillerde (Plug-in hybrid) ÖTV indirimi resmileşti. Bu düzenleme, karbondioksit emisyonu 25 gramın altında olup, elektrikli menzili 70 kilometre ve üzerinde olan araçları kapsıyor.

Bu düzenleme ile Türkiye’de satılan şarj edilebilir hibrit araçlar arasında özellikle Çin merkezli BYD’nin ürettiği araçlar dikkat çekiyor. Türkiye’de büyük bir yatırım planlayan BYD, bu düzenlemeyle önemli bir fiyat avantajı elde etmiş durumda. Örneğin, Dsınıfı lüks SUV kategorisinde yer alan BYD Seal-U modeli, daha önce 2 milyon 250 bin TL’ye satılırken, yeni ÖTV düzenlemesi sonrası fiyatı yaklaşık 1,5 milyon TL’ye düştü.

BYD’nin Türkiye’deki yatırımları, düzenleme öncesinde de gündemdeydi. Firmanın, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir fabrika kuracağı ve bu yatırımla Türkiye’ye 1 milyar dolar değerinde bir katkı sağlayacağı belirtiliyordu. ÖTV indirimi ile BYD’nin Türkiye pazarındaki rekabet gücünün daha da artacağı öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BYD’nin o modelinde dev indirim! Resmi Gazete’de yayınlandı: Böyle kıyak görülmedi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz