1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çanakkale ve Iğdır’daki Enerji Santralleri Özelleştiriliyor

Çanakkale ve Iğdır’daki Enerji Santralleri Özelleştiriliyor

featured
service

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait rüzgar ve hidroelektrik santralleri, özelleştirme sürecine girdi. Çanakkale’nin Bozcaada ilçesindeki rüzgar enerji santrali (RES) ve Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki Gaziler Hidroelektrik Santrali (HES), bu kapsamda yapılandırılacak.

Özelleştirme kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararlar doğrultusunda, Bozcaada’daki rüzgar santralinin mülkiyet devri dışında, işletme hakkının verilmesi, kullanım izninin devri veya gelir ortaklığı modeliyle özelleştirilmesi planlanıyor.

Benzer şekilde, EÜAŞ’a ait Iğdır’nın Tuzluca ilçesindeki Gaziler HES ile bu santralin kullandığı taşınmazlar da özelleştirme sürecine dahil edildi. Özelleştirme Yüksek Kurulu, Kırıkkale’nin Merkez ilçesindeki Kapulukaya HES’in de özelleştirilmesini uygun buldu.

Çanakkale, Iğdır ve Kırıkkale’deki enerji santrallerinin özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.

Özelleştirme programında yer alan Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki taşınmazlara ve Ankara’nın Çankaya ilçesindeki imar planı değişikliklerine dair itirazlar ise reddedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale ve Iğdır’daki Enerji Santralleri Özelleştiriliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz