Çanakkale’de, kadın çiftçilerin katılımıyla yürütülen süs bitkisi yetiştiriciliği projesi kapsamında hasat dönemine geçildi. 10 bin kasımpatı fidesi dikilerek ilk çiçekler toplanmaya başladı.
Proje, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Ziraat Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi işbirliğiyle hayata geçirildi. Şubat ayında imzalanan “İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Artırılması” protokolü çerçevesinde Halileli köyünde kadınlar, “Hanımeli” adını verdikleri girişimle bir araya geldi.
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği tarafından sağlanan bitki materyalleriyle, solidago, cipsofilya ve statis bitkileri yetiştirildi. Fideler 3 dekar alanda toprakla buluşturuldu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver ve diğer katılımcılar, ilk çiçekleri hasat etti. Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Sinan Türkmen, bu süreçte süs bitkileri üretiminin önemine değindi ve şunları söyledi:
Kadın çiftçiler sayesinde başarılı bir hasat dönemi geçirildiğinin altını çizen Türkmen, tüm katılımcıların mutluluğunun projeye olan inancı artırdığını vurguladı.
Yorumlar kapalı.