1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Canlı Yayında Dikkat Çeken Anlar! Fatih Portakal Masaya Poşetleri Koydu ve Sordu: Neredeyse Yarı Yarıya Fark Var

Canlı Yayında Dikkat Çeken Anlar! Fatih Portakal Masaya Poşetleri Koydu ve Sordu: Neredeyse Yarı Yarıya Fark Var

featured
service

Yükselen enflasyon piyasadaki para akışında değişikliğe sebep oldu. Bu kapsamda 10 TL, 20, TL gibi banknotlar ATM kasalarına veda ederken en küçük rakam 50 TL’nin de rafa kalktığı görüldü. 200 TL’nin bile değeri sadece 6 dolara denk gelirken, ‘500 liralık banknot çıkacak mı?’ sorusuna Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yanıt geldi.

“Burada bir kere, Merkez Bankası olarak bankalar ne talep ediyorsa biz emisyon işlemi çerçevesinde bunu kesintisiz olarak sağlıyoruz. Bankalar ATM’lere kendi tercihleriyle de doğrultusunda ve piyasa ihtiyaçları doğrultusunda kupür yüklemesini yapıyorlar. Tedavüldeki kupür kompozisyonuyla ilgili, değerlendirdiğimizi söylemiştim. Biz bunu nakit dışı ödeme araçlarındaki gelişmeleri de değerlendirerek bir karar aldık ve şu anda kupür çalışması yok. Mevcut kupürlerle devam ediyoruz ama dönem dönem değerlendirmeler yapıyoruz” diyen Başkan Karahan yeni banknot için kapıları şimdilik kapattı.

O açıklamalara tepki gösteren Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV canlı yayınında dikkat çeken bir harekette bulundu. Fatih Portakal ‘200 lira ile ne alınır?’ diye sorarken masasının üzerine sadece iki poşet koyabildi. 200 liraya incir, 5 portakal ve 4 tane mandalina alabildiğini söyleyen Fatih Portakal, “Bunların hepsi 200 lira. Peki ne yiyecek evdekiler’ diyerek seslendi.

DİSK, TÜİK enflasyon verisi sonrasında aylık değerlendirmesini yayımladı. Değerlendirmede, gıda enflasyonundaki farklılaşmaya dikkat çekilirken, “Enflasyon sınıfsal bir meseledir” denilerek, en düşük gelir grubunun gıda enflasyonunu iki kata yakın daha fazla hissettiği ölçüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Canlı Yayında Dikkat Çeken Anlar! Fatih Portakal Masaya Poşetleri Koydu ve Sordu: Neredeyse Yarı Yarıya Fark Var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz