Konum paylaşımına ilişkin ücret alınacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Yılmaz, “Düzenleme tamamen coğrafi bilgi verilerini gelir ve ticari amaçlı kullananları hedefliyor. Esnafla hiçbir ilgisi yok. Bu konuda yanlış bir algı oluşturulmamalı” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, konuşmasında Türkiye’nin Suriye’deki gelişmelere yaklaşımı ve göç politikalarına da değindi. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan bir tavır içinde olduğunu hatırlatan Yılmaz, bölgedeki istikrarsızlığın Türkiye’ye etkilerini şu sözlerle değerlendirdi:
“13 yılı aşkın bir süredir Suriye’de devam eden istikrarsızlık, hem bölgeyi hem de Türkiye’yi derinden etkiliyor. Türkiye’nin iki temel hassasiyeti var: Terör tehdidi ve göç meselesi. Tel Rıfat gibi bölgelerde terör unsurlarının temizlenmesi, sadece Türkiye’nin güvenliği için değil, aynı zamanda bölgedeki halkın huzur içinde yaşaması için de önem taşıyor.”
Yılmaz, TUSAŞ’a yönelik saldırının faillerinin Suriye kaynaklı olduğunu belirterek, Türkiye’nin güvenlik politikalarındaki kararlılığı vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Türkiye’de yaklaşık 2,9 milyon Suriyeli bulunduğunu ve büyük bir kısmının Halep bölgesinden olduğunu söyledi. Yılmaz, geri dönüşlerin devam ettiğini belirterek, “700 binden fazla Suriyeli geri döndü ve aylık 10 binin üzerinde geri dönüşler gerçekleşiyor” dedi.
Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi tutumuyla ilgili yorumlara da değindi. Bahçeli’nin yaklaşımını, “Bölgemizdeki tehditleri analiz ederek ülke menfaatlerini ön planda tutan bir lider” olarak nitelendiren Yılmaz, “Detaylara takılmadan büyük resmi görüyor” dedi.
Yorumlar kapalı.