1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Chery, Karadeniz’i otomotiv üssü yapacak! Türkiye’ye dev yatırım: Lüks araçlar ucuza satılacak

Chery, Karadeniz’i otomotiv üssü yapacak! Türkiye’ye dev yatırım: Lüks araçlar ucuza satılacak

featured
service

Türkiye’ye bir yatırım müjdesi daha geldi. Çinli otomobil devi Chery’den dev yatırım için hazırlıklar başladı. Bu yatırımla beraber Karadeniz’in bir otomotiv üssü haline gelmesi bekleniyor. Peki, Chery’nin Türkiye’deki üretimi neler getirecek? İşte tüm detaylar…

Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye’de büyük bir yatırım için son aşamaya geldi. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Chery’nin araç fabrikası kurmak için yürüttüğü görüşmelerin neredeyse tamamlandığını açıkladı. Fabrikanın Karadeniz’in en büyük kenti olan Samsun’da kurulması bekleniyor.

Chery’nin bu yatırımı, Türkiye’deki lüks otomobil piyasasını kökünden değiştirebilir. Yatırımla birlikte, Chery’nin üreteceği araçların hem ÖTV’de ciddi bir indirim alacağı hem de gümrük vergisinden muaf tutulacağı belirtiliyor. Aynı zamanda, nakliye maliyetlerinin de düşmesiyle Chery’nin lüks donanımlı araçlarının “sudan ucuz” fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Bu durum, Türk otomobil pazarında büyük bir hareketlilik yaratabilir.

1-lefscyizgicpyimjwppuag.jpg

Halihazırda 2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa’nın önde gelen otomotiv üreticilerinden biri olan Türkiye, son dönemde Çinli otomobil üreticilerinin yatırım radarına girmiş durumda. Geçtiğimiz Temmuz ayında bir başka Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye’de bir milyar dolarlık yatırım ile yıllık 150 bin araç kapasiteli bir fabrika kuracağını duyurmuştu. Chery’nin yatırımı da bu büyük otomotiv hareketinin bir parçası olacak gibi görünüyor.

cinli-dunya-devi-duyurdu-turkiyede-fabrika-acmayi-dusunuyoruz-h1682310365-c805c5.webp

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Chery, Karadeniz’i otomotiv üssü yapacak! Türkiye’ye dev yatırım: Lüks araçlar ucuza satılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz