1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. CHP’li Gamze Taşcıer: Asgari ücrete acil zam yapılmalıdır

CHP’li Gamze Taşcıer: Asgari ücrete acil zam yapılmalıdır

featured
service

Açlık sınırının 17 bin lira olan asgari ücretin 4 bin lira üzerine çıkarak 21 bin liraya ulaştığını belirten Taşcıer, “Asgari ücrete acil zam yapılmalıdır. Enflasyon karşısında eriyen tüm maaşlar derhal revize edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Taşcıer, şunları kaydetti:

“Hangi makroekonomik denge halkın açlık sınırının altında yaşamasını haklı çıkarabilir? Hangi satın alma gücü ile açlık sınırının 4 bin lira altında kalan maaşları yukarı çekebilirsiniz? Bu sorulara hükümetin verecek cevabı yoktur çünkü asgari ücret politikası tam anlamıyla bir fiyaskodur.

Türkiye’de işçilerin, emekçilerin ve dar gelirlilerin geçim şartları giderek daha da zorlaşırken, hükümetin bu tutumu, milyonların temel ihtiyaçlarının bile karşılanması artık imkansız hale gelen lüks tüketime dönüştürmüştür. Halkın cebinden çalınan satın alma gücünü geri vermek hükümetin asli görevidir. Asgari ücrete acil zam yapılmalıdır.

Hükümetin oyalama politikalarına son verilmeli, işçilerimizi ve dar gelirli vatandaşlarımızı daha fazla açlık sınırının altında ezmeye son verilmelidir. Enflasyon karşısında eriyen tüm maaşlar derhal revize edilmelidir. Makroekonomik denge adı altında emekçilerin sırtına yüklenen adaletsiz vergi kamburları derhal kaldırılmalıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Gamze Taşcıer: Asgari ücrete acil zam yapılmalıdır
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz