1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çiftçilere verilen müjde için son günler! 27 Temmuz’da başlayan destek ödemesi başvuruları devam ediyor!

Çiftçilere verilen müjde için son günler! 27 Temmuz’da başlayan destek ödemesi başvuruları devam ediyor!

featured
service

Ankara Megakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yerli üreticinin kalkındırılması ve tarımsal yapımın desteklenmesi emeliyle çiftçimizin yanındayız. Başşehirli üreticilere sağladığımız ‘Akışkan Gübre’ takviyeyi ile tarımsal imal hacminin gelişmesi için var eforumuzla çalışıyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha ilave edildi. Açıklamalarda akışkan gübre alanında da destek ödemelerinin yapılacağı duyurulan çiftçiler müracaatlarına 27 Temmuz tarihinde başladılar. Müracaatlar için son günler olduğu andırdırırken bu mevzu hakkında Ankara Megakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ta açıklamalarda bulundu.

Müracaatlar için yapılan açıklamalarda; ’Ankara Megakent Belediyesi, Başşehirli çiftçilere senenin değişik zamanlarında muhtelif kırsal desteklerde bulunmaya ve tarım ile hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçilere akışkan gübre takviyeyi için müracaat sürecini online olarak başlattı. BelPlas AŞ tarafından üretilen akışkan gübre dayanağından faydalanmak isteyen yerli üreticiler baskenttarim.ankara.bel.tr adresi üzerinden müracaatta bulunabilecek. Artan tarım maliyetleri karşısında kırsal desteklerini artıran ABB, bin dönüme kadar yerli üreticilere akışkan gübre takviyeyi verecek. Elektronik civarda alınan müracaatların ardından çiftçilere, BelPlas imali olan akışkan gübre yardımında bulunulacak’’ ifadelerine yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir hayli kalemde her ay çiftçilere destek ödemeleri yapılıyor. Motorin takviyeyi, gübre takviyeyi, tohum detseği gibi değişik alanlarda yapılan destekler ile çiftçilerin imallerinin desteklenmesi kastediliyor. Bu minvalde çoğaldırılan çalışmalarda destek ödemelerine bir kalem daha ilave edildiği ve 27 Temmuz itibari ile müracaatların başladığı geçtiğimiz günlerde belirtildi. Müracaatları devam eden destek ödemesi için çiftçilere anımsatmalar yapıldı! İşte detaylar…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçilere verilen müjde için son günler! 27 Temmuz’da başlayan destek ödemesi başvuruları devam ediyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz