1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çin’de Genç İşsizlik Oranı Ağustos Ayında Rekor Seviyeye Ulaştı

Çin’de Genç İşsizlik Oranı Ağustos Ayında Rekor Seviyeye Ulaştı

service

Son verilere göre, Çin’de gençlerin işsizlik oranı, 2023’ün sonundaki yeni hesaplama metodunun ardından Ağustos 2024’te rekor seviyeye ulaştı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), Ağustos 2024 dönemine ait yaş gruplarına göre işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre, 16-24 yaş grubunda işsizlik oranı Temmuz’daki %17,1’den, Ağustos’ta %18,8’e yükseldi. Ayrıca, 25-29 yaş arasındaki bireylerde işsizlik oranı Temmuz’da %6,5 iken, Ağustos’ta %6,9 olarak hesaplandı.

Bu çarpıcı artış, Aralık 2023’te uygulanmaya başlayan yeni hesaplama metodunun bir sonucu. UİB, Temmuz 2023’te 16-24 yaş grubundaki işsizlik oranının %21,3 ile rekor kırması üzerine, bu yaş aralığındaki gençlerin işsizlik verilerini açıklamaktan vazgeçmişti. Ardından, Aralık 2023’te öğrenim gören lise ve üniversite öğrencilerinin analiz dışı bırakıldığı yeni bir yöntem benimsendi.

 

Yaz ayları, genellikle yeni mezunların iş gücü pazarına girmeyi planladığı bir dönem olduğu için, genç işsizlik oranlarının yüksek çıkması bekleniyor. Bu durum, istihdam fırsatlarının azaldığı bir dönemde gençlerin zorluk yaşadığını ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’de Genç İşsizlik Oranı Ağustos Ayında Rekor Seviyeye Ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz