1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çok para ediyor diye ekenler yandı! 105 liradan başladı, 15 liraya düştü: Çiftçi şimdi dert yanıyor

Çok para ediyor diye ekenler yandı! 105 liradan başladı, 15 liraya düştü: Çiftçi şimdi dert yanıyor

featured
service

Aydın’ın Köşk ilçesi ile İzmir’in Ödemiş ilçeleri arasında bulunan yaylalarda fasulye üretimi yapan çiftçiler, mahsullerinin toptan fiyatlarının iş gücü ve üretim maliyetlerinin çok altında kaldığını belirtiyor. 52 yaşındaki çiftçi Mehmet İnce, uzun yıllardır tarımla uğraştığını ve plansız üretimin Türk tarımının önündeki en büyük engel olduğunu vurguladı. Sezon başında fasulye fiyatlarının 105 TL olduğu, ancak günümüzde fiyatın 15 TL’ye düştüğü ifade ediliyor.

Mehmet İnce, fasulyenin sofraya ulaşana kadar fiyatının ne kadar artacağı düşünülmeden üretim yapıldığını belirtti. Üreticiler, fasulye yetiştirmenin ve toplamanın maliyetlerini karşılayamadıklarından, bazı çiftçilerin fasulye tarlalarını bozmak zorunda kaldığını söyledi. İşçi ücretlerinin yüksek olduğu günümüzde, bir işçinin topladığı fasulyenin maliyetleri karşılamadığını belirten İnce, “Zararına üretim yapmak yerine, tarlalarımızı bozmak zorunda kaldık” dedi.

yeni-proje-10-001.jpg

Plansız tarım uygulamaları, üreticilerin iş gücü ve maliyet sorunlarıyla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Fasulye fiyatlarının hızla değişmesi, üreticilerin ekonomik sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. Çiftçiler, bu sorunun çözülmesi için yetkililerden destek bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çok para ediyor diye ekenler yandı! 105 liradan başladı, 15 liraya düştü: Çiftçi şimdi dert yanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz