1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı: Uraloğlu’ndan Vurucu Açıklamalar

Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı: Uraloğlu’ndan Vurucu Açıklamalar

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışındaki konuşmasında, bu havalimanının bölgenin sosyoekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Uraloğlu, ‘Bu havalimanı, üretim, ticaret ve turizm alanlarında bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacaktır’ diye konuştu. Ayrıca, projelerin Türkiye Yüzyılı’na uygun bir şekilde hayata geçirilmeye devam ettiğini vurguladı.

Bakan, Türkiye’nin havacılık alanındaki başarısıyla ilgili olarak, ‘Yıl sonuna kadar 230 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz’ ifadelerini kullandı. Uraloğlu, Türkiye’nin ulaştığı uçuş noktası sayısını artırarak, ‘261 yeni noktayı hizmete sunuyoruz’ şeklinde sözlerine ekledi.

İstanbul Havalimanı’nda yeni bir operasyon uygulamaya koyduklarını belirten Uraloğlu, ‘2025 yılında hayata geçireceğimiz eş zamanlı bağımsız üç paralel pist operasyonları ile kapasitemizi artıracağız’ dedi.

Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın mimarisinin bölgenin kültürünü yansıttığını belirtirken, ‘Yılda 9 milyon yolcu kapasitesi ve 110 bin metrekare terminal alanı ile hizmet verecektir’ diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı: Uraloğlu’ndan Vurucu Açıklamalar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz