1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomik Gelişmeleri Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomik Gelişmeleri Değerlendirdi

service

5 Eylül Perşembe Günü OVP’nin Tanıtımı Yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 5 Eylül Perşembe günü güncel Orta Vadeli Programı (OVP) kamuoyuna sunacaklarını duyurdu. Yılmaz, “Öngörülebilirliği artırıcı bir şekilde, gerçekçi ve tutarlı bir programı toplumumuzla paylaşmış olacağız,” dedi.

Yılmaz, Türkiye’nin yılın ikinci çeyreğinde %2,5 büyüdüğünü ifade ederek, bunun büyük bir kısmının dış talep kaynaklı olduğunu belirtti. “Bu durum sevindirici bir gelişme,” diye ekledi.

Büyüme oranlarının tarihsel ortalamalarının altında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, enflasyonu düşürmek için uygulanan sıkı politikanın etkili olduğunu ancak dünya genelindeki talep düşüklüğünün de etkili olduğunu söyledi.

Yılmaz, güncel OVP’nin detaylarını oluştururken, makroekonomik değerlerin, bütçe açığının ve yapısal reformların güncelleneceğini söyledi. Ayrıca istihdamı korumak ve geliştirmek için önemli adımlar atacaklarını belirtti.

Yılmaz, Türkiye’nin son 20 yılda gelir seviyesini yükselttiğini belirterek, uluslararası alanda Türkiye’nin siyasi istikrarı sayesinde olumlu ayrıştığını vurguladı. “Bu sürecin gücünü artırarak Türkiye’yi geleceğe daha emin bir şekilde hazırlıyoruz,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomik Gelişmeleri Değerlendirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz