Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun düşüş süreci yakın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinde enflasyonda düşüş beklediklerini ve bu düşüşün Haziran ayından itibaren ivme kazanacağını belirtti. Eylül ayına kadar enflasyonun belirgin şekilde gerileyeceğini öngördü.

Yılmaz, “Mehmet Bey Singapur’da. Biz de OECD’ye göre gri listede yer alıyoruz. Bizden istenilenler yapıldı. Kripto paralara karşı düzenleme isteniliyordu, biliyorsunuz o da Meclis’ten geçti. Yapılan incelemede, son derece olumlu bir raporun çıktığını biliyoruz. Bizim beklentimiz iyi yönde çıkması. Çıkmazsa bunu siyasi bir neden olarak yorumlarız. Biz teknik anlamda bir sıkıntı görmüyoruz.

Çıkmamak dünyanın sonu değil elbette. Esas olarak sizin dünyaya karşı yaptıklarınız önemli olan ama çıkarsak da olumlu bir şey bu tabii. Not artışlarına da etkisi olabilir elbette ama ülkeye bakış algısı konusundan önemli.

“Geçen yıl Eylül ayında bir orta vadeli program koyduk. 3 yıllık bir program ortaya koyduk. 3 dönem esas alındı. Bir geçiş dönemi, iki dezenflasyon dönemi, üç istikrar dönemi. Mayıs ayından sonra geçiş dönemini geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Haziran’dan itibaren yıllık enflasyonda düşüşler görmeyi bekliyoruz. Dolayısıyla Haziran’la birlikte dezenflasyon dönemine girmiş olacağız. Temmuz ve Ağustos’ta bunun daha da hızlandığını göreceğiz. Eylül’e geldiğimizde bugünkü rakamın ciddi anlamda gerilediğini göreceğiz. Mayıs ayından sonra dezenflasyon dönemini de geri bırakacağımızı düşünüyoruz. Ondan sonra fiyat istikrarı dönemi gelecek.” dedi.

Türkiye’nin bütçe açığı, cari açık gibi ekonomik göstergelerde sağladığı ilerlemeleri vurgulayan Yılmaz, ülkenin sağlam bir ekonomik zeminde ilerlediğini ifade etti. Ayrıca, enflasyonun düşürülmesinin kalıcı refahı artırma yolunda önemli olduğunu vurguladı.

Para Politikası Kurulu’nun enflasyonun kalıcı olarak düşmesi gerektiğini değerlendirdiğini belirten Yılmaz, Merkez Bankası’nın bağımsız bir şekilde politikalarını belirlediğini ve bu çerçevede hareket ettiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun düşüş süreci yakın

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz