Denizli’de hasadı başladı, tek tek toplanıyor: 1 dönümden 3 ton ürün!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgedeki toprakların verimliliğinden kaynaklı olarak kendine has aromasıyla farklı bir tadı olan Kale biberi, tek tek toplanıyor. Hasadın ardından yöre halkı tarafından tarlalardan toplanıp ipe dizilerek evlerin balkonlarına asılıyor. Kale biberinden sos, salça, pul biber, toz biber, tarhanalık biber olmak üzere çeşit çeşit kışlık ürün elde ediliyor.

Hasada ilişkin konuşan üretici, “Kale ilçemizde kale biberlerini yetiştiriyoruz. 900 hektar yetişmektedir. Geçen sene dönümden yıllık yaklaşık 3 ton üretim yapıyoruz. Tohumlar geçmiş Atalardan kalmış tohumlar” dedi.

Kale biberi, Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen ve coğrafi işaretli bir biber türüdür. Etli, yuvarlak, büyük yapılı, yeşilimsi renkte, acı ve tatlı türleri olan Kale biberi, mineral ve vitamin deposudur. Sinir ve sindirim sistemlerine iyi gelir.

– Vitamin ve mineraller açısından zengindir: Kale biberi, A vitamini, C vitamini, K vitamini, potasyum ve magnezyum gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir,

– Antioksidan kaynağıdır: Kale biberi, antioksidanlar bakımından da zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı korumaya yardımcı olur,

– Sindirim sistemine iyi gelir: Kale biberi, sindirim sistemine iyi gelir ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Denizli’de hasadı başladı, tek tek toplanıyor: 1 dönümden 3 ton ürün!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz