1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Deutschebank’tan yeni Türkiye tahminleri

Deutschebank’tan yeni Türkiye tahminleri

featured
service

Bankanın raporunda, yönetilen fiyat artışları, akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki otomatik vergi artışları ile kamu çalışanları ve emeklilere yapılan ücret artışlarının, temmuz ve ağustos aylarında aylık enflasyonun yükselmesine neden olabileceği vurgulandı.

Deutschebank Ekonomistleri Yiğit Onay ve Christian Wietoska imzası taşıyan rapor, “Türkiye (TCMB): Faiz değişikliği beklenmiyor, ancak gözler likidite önlemlerinde” başlığı altında yayınlandı. Raporda, TCMB’nin mevcut politikasını 4. çeyreğe kadar sürdüreceği ve yılın son iki ayında toplamda 500 baz puanlık indirim yaparak 2024 yılı sonunda politika faizini yüzde 45’e çekeceği öngörüldü. Bu kararda, enflasyonun ana eğilimindeki gevşemenin devam etmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altında tutulması, iç talep yavaşlaması ve dış ticaret dengesinde iyileşme gibi faktörlerin etkili olacağı ifade edildi.

2025 yılı için ise Deutschebank, Türkiye’de tüketici enflasyonunun yüzde 23 seviyelerine gerilemesini ve politika faizinin yıl sonunda yüzde 25’e düşmesini bekliyor. Banka, bu süreçte enflasyondaki düşüşün devam etmesiyle birlikte kademeli ancak kalıcı bir gevşeme döngüsünün oluşacağını öngörüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deutschebank’tan yeni Türkiye tahminleri
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz