Dev holding borsadan çıkmaya hazırlanıyor. Birçok kişinin hissesi bulunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Global Yatırım Holding, stratejik bir karar alarak dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding PLC’nin (GPH) mevcut durumunu değiştirmeyi planladığını duyurdu. Şirket, GPH’nin Londra Borsası kotundan çıkarmayı ve özel mülkiyete tabi bir şirket haline getirmeyi hedefliyor.

Global Yatırım Holding, GPH’nin özel mülkiyete geçmesiyle birlikte şirketin stratejik hedeflerine odaklanarak daha hızlı kararlar alabileceğini ve operasyonel verimliliğini artırabileceğini belirtiyor.

Şirket KAP’a yaptığı açıklamada, “GPH’in dolaylı hakim hissedarı olan şirketimiz, liman işletmeciliği iş kolunun halka açık statüsünün sona erdirilerek tekrar halka kapalı şirket statüsüne döndürülmesinin daha uygun olacağına kanaat getirmiş olup GPH’i işlem gördüğü Londra Borsası kotundan çıkarmak ve özel mülkiyete tabi bir şirkete dönüştürmek niyetindedir” dedi.

Global Yatırım Holding’in, yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Global Ports Holding B.V. (“BV”) üzerinden, BV’nin sahip olmadığı beher GPH hissesi başına 3 dolar pay alım teklifinde bulunmayı değerlendirdiği belirtilen açıklamada, “Şirketimiz ve BV, gerekli olan finansmanın temini için çeşitli kurumlarla müzakere halindedir. Bununla birlikte bu yönde bir teklif yapılacağı hususunda henüz bir kesinlik bulunmamaktadır” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dev holding borsadan çıkmaya hazırlanıyor. Birçok kişinin hissesi bulunuyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz