1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dev Kağıt Fabrikası İflas Bayrağını Çekti! 200 Yıldır Hizmet Veriyordu

Dev Kağıt Fabrikası İflas Bayrağını Çekti! 200 Yıldır Hizmet Veriyordu

featured
service

Parşömen kâğıdı üretiminde uzmanlaşmış olan bu fabrikayı, sadece bir yıl önce Amerikan Glatfelter grubu, Türk şirketi İŞ Holding’e sembolik bir Euro karşılığında satmıştı. FNP’nin haberine göre, ilkbaharda yeni bir kağıt makinesi kurulması ve 500 milyon Euro’luk bir yatırım yapılması planlanmış ve yeni çalışanlar bile işe alınmıştı.

İflas işlemleriyle birlikte çalışanların maaş ve ücretleri üç ay süreyle güvence altına alındı. Ayrıca, beş stajyerin de şu anda şirkette kalması bekleniyor.

ULUSLARARASI BİR YATIRIMCI SÜRECİ BAŞLATILACAK

Şirket, kendi verdiği bilgilere göre, gıda ve gıda dışı sektörler için rafine hamurdan yüksek kaliteli glassine kağıt (parşömen kağıdı olarak da bilinir) üretiyor. Öte yandan özellikle birçok elektronik bileşenin parçası olan ince kapasitör kağıtları gibi elektroteknik kağıtlar da üretiyor.

Avukat Jan Markus Plattner iflas yöneticisi olarak atanırken, “Şimdi ekibimle birlikte Ober-Schmitten özel kağıt fabrikasındaki mevcut durumu gözden geçirmek ve şirketin yeniden yapılandırılması için seçenekleri araştırmak üzere sahada çalışacağım. Kağıt üretimini arttırmak için hammadde tedarik zincirinin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Ayrıca hızlı bir şekilde uluslararası bir yatırımcı süreci başlatacağız” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dev Kağıt Fabrikası İflas Bayrağını Çekti! 200 Yıldır Hizmet Veriyordu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz