1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dev şirketler bir bir iflas bayrağını sallıyor! Adını duymayan yoktu: 70 yıllık dağ gibi şirket battı

Dev şirketler bir bir iflas bayrağını sallıyor! Adını duymayan yoktu: 70 yıllık dağ gibi şirket battı

featured
service

Ekonomideki köklü değişiklikler ve dövizdeki hareketlilik, büyük şirketleri de zora sokuyor. Son yıllarda konkordato ilan eden ve iflas eden firmaların sayısında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu bağlamda, Türkiye’nin tanınmış konserve markalarından biri olan Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, iflasını açıkladı.

Tamtad’ın iflası, döviz kurlarındaki ani değişikliklerin ve Türk Lirası’nın değer kaybının sektörde yarattığı zorlukları gözler önüne seriyor. İthalata dayalı maliyetlerin artışı, şirketlerin finansal durumlarını ağır şekilde etkiliyor. Bu durum, köklü şirketlerin bile ekonomik daralmaya karşı dayanıklı olmasının ne kadar zor olduğunu ortaya koyuyor.

Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 7 Aralık 2023 tarihli kararı ile Tamtad’ın iflası kesinleşti. Şirketin iflas süreci, Kürdüllü Mahallesi’ndeki Tamtad Küme Evleri’nde yürütülüyor.

yeni-proje-28.jpg

İflas sürecinde alacaklılar için önemli bir gelişme yaşandı. İkinci toplantı, 18 Eylül 2024 tarihinde Tire İflas Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, alacakları kabul edilen veya reddedilen ancak dava açan alacaklılar katılabilecek. Alacaklıların, toplantıya bizzat veya vekilleri aracılığıyla katılmaları kritik önem taşıyor. Toplantı, alacaklıların haklarını korumaları ve süreci yakından takip etmeleri açısından büyük bir fırsat sunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dev şirketler bir bir iflas bayrağını sallıyor! Adını duymayan yoktu: 70 yıllık dağ gibi şirket battı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz